REAL LIFE WORKING GIRL

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε σε μία συνέντευξη για δουλειά


The Jennettes

25 Αυγούστου 2021

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε σε μία συνέντευξη για δουλειά
Το θέμα είναι τι να μην κάνουμε, για να πάει καλά η συνέντευξη που τόσο περιμέναμε. Ας είμαστε προετοιμασμένοι λοιπόν, για να αποφύγουμε τα 3 παρακάτω λάθη – αρκούν για να μας στερήσουν τη δουλειά που ονειρευόμαστε.

Ζούμε σε μία εποχή που όλα αλλάζουν. Η πανδημία ανέτρεψε όσα γνωρίζαμε, η εύρεση εργασίας έγινε δύσκολη και πολλοί αισθανθήκαμε την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα. Το ζήτημα είναι πως οι θέσεις είναι λίγες, ο ανταγωνισμός μεγάλος και πρέπει να έχουμε αυτό το «κάτι» που θα μας ξεχωρίσει.

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε το μελλοντικό μας εργοδότη. Το θέμα είναι τι να μην κάνουμε, για να πάει καλά η συνέντευξη που τόσο περιμέναμε. Ας είμαστε προετοιμασμένοι λοιπόν, για να αποφύγουμε τα 3 παρακάτω λάθη – αρκούν για να μας στερήσουν τη δουλειά που ονειρευόμαστε.

1. Δεν εξηγούμε το βιογραφικό μας

Εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άνεργοι από τον περσινό Μάρτιο. Μητέρες αναγκάστηκαν να παραιτηθούν για να αφοσιωθούν στα παιδιά τους, εταιρείες απέλυσαν εργαζομένους. Είναι λογικό, λοιπόν, να υπάρχει ένα κενό διάστημα στο βιογραφικό μας, το οποίο καλό είναι να εξηγήσουμε. Οι managers θέλουν να γνωρίζουν τους λόγους που μεσολάβησε χρόνος από τη μία θέση στην άλλη – καλό είναι να εξηγήσουμε πώς οι προκλήσεις μας έκαναν δυνατότερους και να μην αρχίσουμε να παραπονιόμαστε για όλα τα άσχημα που συνέβησαν στη ζωή μας.

2. Αργούμε στο ραντεβού

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τους χρόνους μας. Για πολλούς, είναι αυτονόητο. Είτε πρόκειται για συνέντευξη μέσω Zoom, είτε γίνει διά ζώσης, το πιθανότερο είναι να χάσουμε τη θέση από την αρχή, σε περίπτωση που αργήσουμε. Θεωρείται απαράδεκτο, κι όχι άδικα. «Ιδιαίτερα αν είναι μέσω υπολογιστή, δεν υπάρχει δικαιολογία. Απλώς κάθεσαι μπροστά στην οθόνη», είπε στο CNBC η Marketing Manager της Zenefits, Nadene Evans.

3. Δεν έχουμε προετοιμαστεί 

Πριν πάμε στη συνέντευξη, ας έχουμε κάνει μία μικρή έρευνα για την εταιρεία. Τι έχει να μας προσφέρει, για ποιο λόγο θέλουμε τη θέση, τι περίπου θα πρέπει να κάνουμε και πώς θα εξελιχθούμε. Είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ερωτήσεις για τις οποίες δε θα έχουμε απάντηση, κάτι που δίνει άσχημη εντύπωση. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε αν η πολιτική της εταιρείας μας ταιριάζει και γιατί αξίζει να συνεργαστούμε.

Δείτε ακόμη: Η Anna Wintour εν ώρα εργασίας

jenny.gr